Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Το πιο δύσκολο μουσικό όργανο είναι...

Με την πάροδο των αιώνων ο άνθρωπος έχει εφεύρει συσκευές για να διευκολύνει την ζωή του, έχει αναπτύξει την σκέψη του και την έχει χρησιμοποιήσει για ανακαλύψεις τεράστιας βαρύτητας για την ανθρωπότητα. Έχει δημιουργήσει ρυθμό και μουσικά όργανα που ο ίδιος μπορεί να χειρίζεται με απίστευτη δεξιότητα. Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη μας ότι ο άνθρωπος μέχρι στιγμής έχει την ικανότητα να επιβάλλεται νοητικά στο νευρικό του σύστημα και να συντονίζει ρυθμικά δάκτυλα, χέρια, πόδια και τον φάρυγγα προκειμένου να μάθει ένα μουσικό όργανο ακόμα και να το αναπτύξει περαιτέρω με όλους τους συνδυασμούς των άκρων ποιο είναι επομένως το πιο δύσκολο στην εκμάθηση του και στην τεχνική του μουσικό όργανο?


Ο άνθρωπός κατασκεύασε τα μουσικά όργανα, τις μελωδίες, τις νότες και τον ρυθμό. Θα κατασκεύαζε ποτέ κάτι που είναι πάνω από τις ικανότητες του? οπότε ίσως το πιο δύσκολο μουσικό όργανο μπορεί να είναι η ίδια φωνή του ανθρώπου γιατί πρέπει ο ίδιος να ξεπεράσει τα όρια του και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του σώματός του.

Έχουν ακουστεί πολλές απόψεις, όμως καμία δε έχει οριστεί απολύτως ορθή είτε απολύτως λανθασμένη. Σε ένα κόσμο που διαρκώς αναπτύσσεται και ο άνθρωπος διαρκώς προοδεύει θα μπορούμε ποτέ να ξέρουμε στα σίγουρα?

Άφησε την δική σου άποψη στα σχόλια!


Έμπνευση: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=17944&start=20

1 σχόλιο:

Χαρά Μεγαγιάννη είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές λίστες που κατατάσσουν τα μουσικά όργανα ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που εμφανίζουν. Προσωπικά στις πρώτες τρεις θέσεις, και με τυχαία σειρά,θεωρώ ότι ανήκουν το πιάνο, το βιολί και τα drums!!!