Τρίτη 3 Μαΐου 2016

3 Μαίου: Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος καθιερώθηκε το 1998 από την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα», με τη συνδρομή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την ευρέως διαδεδομένη ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και να βελτιώσει τις μεθόδους θεραπείας του.
Άσθμα είναι χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος, η οποία προκαλεί παροδική στένωση των βρόγχων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται δύσπνοια. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, οι πάσχοντες από άσθμα μπορούν να εξασφαλίσουν μία φυσιολογική ζωή και να παραμείνουν δραστήρια άτομα, εάν μάθουν τι πρέπει να κάνουν για να ελέγχουν την πάθησή τους. Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί η Αθανασία Τσουμελέκα, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πράγματι όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο μου πιο αναλυτικά από το άσθμα, η ιατρική έχει προοδεύσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα όμως παρόλο αυτά χρειάζεται θέληση, κουράγιο και υπομονή για τη πλήρη αντιμετώπιση του!

Χαρά Μεγαγιάννη είπε...

Κατά την γνώμη όλα τα πράγματα σε αυτή την ζωή χρειάζονται ή μάλλον ορθότερερα απαιτούν θέληση και υπομονή για την επίτευξη τους.Παρόλα αυτά νομίζω ότι οι άνθρωποι που πάσχουν άπο κάποια άσθενεια παραδείγματος χάρη το άσθμα ή ακόμα και άτομα που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό καροτσάκι αντλούν δύναμη απο αυτό και καταφέρουν περισσότερο πράγματα στην ζωή τους είτε γιατί θέλουν να πετύχουν τους στόχους είτε για να μας αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι τελικά ακατόρθωτο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς!