Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

10 ελληνικά ανδρικά ονόματα που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους!

Δείτε τις πιο πρωτότυπες και όμορφες προτάσεις ονομάτων που… δεν ακούμε συχνά!

Άγις: Ο Άγις ήταν βασιλιάς της Αρχαίας Σπάρτης που έζησε περί το 950 π.Χ. Φαίνεται να βασίλευσε με σύνεση και δικαιοσύνη, εξ ου και οι απόγονοί του κλήθηκαν Αγιάδες.

Απόλλων: Ένας από τους θεούς του ελληνικού Πανθέου, ο Απόλλων γεννήθηκε από τον Δία και τη θεότητα Λητώ. Ο θεός Απόλλων σχετιζόταν με τη νεότητα και το κάλλος, με τη μουσική και την κάθε είδους εικαστική δημιουργία.

Βερόνης: Δεν υπάρχει ετυμολογία για το όνομα.

Δομένικος: Το όνομα προέρχεται από το μεσαιωνικό Domenicus και σημαίνει αυτός που είναι ταγμένος στον Κύριο.

Δούκας: Ως ιστορικό πρόσωπο, Ο Δούκας ήταν Βυζαντινός ιστορικός και λόγιος του 15ου αιώνα. Είναι γνωστός για το έργο του Ιστορία που αποτελεί πολύ σημαντική πηγή για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453. Κατά τα άλλα η λέξη αναφέρεται και σε τίτλο ευγενείας του βρετανικού συστήματος τιμών.

Έκτωρ: Ο Έκτορας ήταν γιος του Πριάμου και της Εκάβης, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της Ιλιάδας και αρχηγός των Τρώων και των συμμάχων τους κατά την υπεράσπιση της Τροίας.

Κάρολος: Διαδεδομένο στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη το όνομα Κάρολος προέρχεται από την αρχαία βορειογερμανική λέξη charal, από την οποία φαίνεται να προήλθε η περισσότερο δημώδης γερμανική λέξη kerl. Και οι δύο αυτές λέξεις σημαίνουν αρχικά τον ισχυρό, δυναμικό άνδρα.

Μάξιμος: Ουκ ολίγα ιστορικά πρόσωπα κατείχαν το όνομα αυτό, το οποίο προέρχεται από το ρωμαϊκό Maximus, το οποίο σημαίνει Μέγιστος.

Ορφέας: Ο Ορφέας ήταν η κύρια εκπροσώπηση της τραγουδιστικής τέχνης και της λύρας και είχε ιδιαίτερη σημασία στη θρησκευτική ιστορία της Ελλάδας. Κάποιοι ιστορικοί αναφέρουν ότι ήταν και βασιλιάς των Μακεδόνων. Ετυμολογικά, πιθανώς το όνομα να προέρχεται από τη λέξη «ορφανός». Ωστόσο, στα αρχαία η λέξη ορφικός ορίζεται ως μυστικός, μαγευτικός και εκστασιακός.

Ρούσσος: Δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για το όνομα, ωστόσο ετυμολογική η λέξη σημαίνει κοκκινωπός (από το λατινικό russ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: