Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μάστιγα για τους νέους το άγχος και η κατάθλιψη

Ένας στους δέκα νέους ανθρώπους είναι τόσο αγχωμένος, που δε θέλει καν να βγει από το σπίτι του. Το άγχος και η εξουθενωτική κατάθλιψη είναι κοινά ανάμεσα στους άνεργους νέους και μπορεί να οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο, κατά τον οποίο "εγκλωβίζονται" στην ανεργία, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε μια φιλανθρωπική οργάνωση από τη Μ. Βρετανία και την οποία επικαλείται σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Μάστιγα για τους νέους το άγχος και η κατάθλιψη
Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, ένας στους πέντε νέους νιώθει να "καταρρέει" συναισθηματικά σε τακτική βάση, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο ένα τρίτο στους άνεργους. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών.
Το 47% των νέων ανθρώπων, που μαστίζεται από την ανεργία, καταλήγει να υποφέρει από κατάθλιψη, το ένα τρίτο δήλωσε ότι το άγχος τους κάνει να μην ενδιαφέρονται για την υγεία και τη διατροφή τους, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν πως φοβούνται τη ζωή γενικότερα.

3 σχόλια:

katerina arathymou είπε...

Άσχημα τα συγκεκριμένα νέα... Η διατήρηση της ψυχικής υγείας αποτελεί θωράκιση για τη ζωή και τα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας.

Unknown είπε...

Όσο η ανεργία στην Ελλάδα αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς, όλο και περισσότερα σημάδια κατάθλιψης εμφανίζονται τόσο στους ενήλικες αλλά και στους έφηβους που βρίσκονται σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία!

Χαρά Μεγαγιάννη είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Αλεξία αλλά θεωρώ ότι δεν είναι μόνο η ανεργία υπαίτια για την κατάθλιψη στην σημερινή εποχή. Κατά την γνώμη μου είναι ένας συγκερασμός πραγμάτων οικονομική κρίση,αυξημένες απαιτήσεις,γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και πολλά άλλα που συντελούν στην αύξηση της κατάθλιψης στους νέους.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα αυτή διατηρώντας την ψυχική υγεία και την εσωτερική μας ηρεμία.