Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

“A beautiful mind ” - Ένας Υπέροχος Άνθρωπος

  • Επεξεργασία
Η ταινία περιγράφει την μεγάλη άνοδο του μαθηματικού Τζον Νας, που ήταν ικανός να λύσει περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα, καθώς και πώς κατέληξε να κερδίσει βραβείο Νόμπελ. Επίσης η ταινία περιγράφει πώς κατέληξε να υποφέρει και να πάσχει από σχιζοφρένεια και ποιες ήταν συνέπειες για αυτόν και για την οικογένειά του.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 21 Δεκεμβρίου 2001. Έλαβε θετικές κριτικές και προτάθηκε για 8 βραβεία Όσκαρ κερδίζοντας τελικά 4, μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία βραβεύτηκε επιπλέον με 4 Χρυσές Σφαίρες και με 2 Βραβεία BAFTA.
Ωστόσο, η ταινία έχει επικριθεί από κάποιους, συμπεριλαμβανομένων και της οικογένειας του Τζον Νας, για τις ιστορικές ανακρίβειες που έχει σχετικά με την ζωή του.

ABeautifulMind.jpg

2 σχόλια:

Unknown είπε...

.Η αληθινή ιστορία του Τζον Φορμπς Νας, ιδιοφυούς μαθηματικού που βραβεύτηκε με Νόμπελ, αλλά προηγουμένως πάλεψε πάνω από 30 χρόνια με τις σχιζοφρενικές τάσεις του, τις οποίες και κατάφερε να θεραπεύσει χάρη στη δύναμη του μυαλού του και τη φροντίδα της γυναίκας του.

Unknown είπε...

Ο Τζον πίστευε οτι στη ζωή του υπήρχαν 2 πρόσωπα ένας μπαμπάς με το κοριτσάκι του και ακόμα οταν έκανε φοιτητική ζωή πίστευε οτι συγκατοικούσε με αυτούς μαζί οταν γνώρισε την γυναίκα του , μετά απο λίγο καιρό η γυναίκα του , του είπε οτι δεν υπάρχουν αυτά τα δυο πρόσωπα που έβλεπε και συνομιλούσε καθημερινά και οταν μαθεύτηκε και στο πανεπιστήμιο τον διωξανε και αφού είχε αποκτήσει ένα κοριτσάκι είπε στην γυναίκα του οτι επειδή εχει να δώσει παρα πολλα και εχει ένα πανέξυπνο μυαλό πρεπει να σταματήσει τα χάπια που του δίναν γτ αυτο δημιουργεί και πρόβλημα στον ίδιο του τον εγκέφαλο έτσι απο κοινού μαζί με την γυναίκα του είπαν να αφήσουν να μεγαλώσει το παιδί με τους παππούδες και η γυναίκα να τον βοηθήσει να δώσει και αλλα πολλα .. Για την σπουδαιότητα αυτού του ανθρώπου και για τις ανακαλύψεις που έκανε στα μαθηματικά εμπνεύστηκαν και γύρισαν αυτο το έργο , σας την προτείνω ανεπυφιλακτα