Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Tα 6 πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου

Μέχρι πού θα έφτανε ένας άνθρωπος για να ζήσει; Κάθε δουλειά είναι ευπρόσδεκτη, όταν εξασφαλίζει σε κάποιον άνθρωπο έναν μισθό, που πολλές φορές μπορεί να είναι και ανώτερος από εκείνον που προσφέρει ένα συμβατικό επάγγελμα, ακριβώς λόγω της σπανιότητάς της. Είναι όμως ορισμένα επαγγέλματα, που δεν μπορείς παρά ν' αναρωτηθείς: Μα, τι στο καλό σκέφτονταν αυτοί που τα επέλεξαν;

1. Δοκιμαστής τροφών για κατοικίδια
dinfo.gr - Τα 12 πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμουΑπό την αρχαιότητα ακόμη, όλοι οι βασιλιάδες είχαν τους προσωπικούς τους δοκιμαστές, οι οποίοι ρίσκαραν και την ζωή τους ακόμη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα ήταν τόσο ανόητος, ώστε να επιχειρήσει να δηλητηριάσει το βασιλιά μέσω φαγητού. Ο δοκιμαστής τροφών για κατοικίδια δεν ψάχνει ν' ανακαλύψει αν η τροφή είναι δηλητηριασμένη ή όχι, αλλά αν είναι αρκετά γευστική για το αγαπημένο μας ζωάκι  το οποίο περιμένει από εμάς να το ταΐσουμε!
 
 
 2. Μαστιχολόγος 
Ένα επάγγελμα άκρως ανθυγιεινό για τα δόντια, αφού ο μαστιχολόγος πρέπει να μασήσει  τις μαστίχες προκειμένου να διαπιστώσει το αποτέλεσμα σε επίπεδο γεύσης ή αρώματος.
 
 
3. Chicken sexer
Το επάγγελμα αυτό συναντάται σε ορνιθοτροφεία, όπου τα θηλυκά κοτόπουλα πρέπει να διαχωριστούν  από τα αρσενικά, για να διαπιστώσει το φύλο τους και να τα χωρίσει .
 
4. Δοκιμαστής νεροτσουλήθρων.
Το αγαπημένο επάγγελμα των παιδιών και όσων παραμένουν παιδιά, ανεξάρτητα από την πραγματική τους ηλικία.Παρόλα αυτά ο ειδικός πρέπει  να εντοπίσει και να προλάβει κάθε κακοτεχνία ή άλλο ελάττωμα, που θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα.
Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας 
 
 
5. Φύλακας κυπέλλου
Αυτό το επάγγελμα συναντάται στον Καναδά, όπου ένας τυχερός  φυλάει το κύπελλο που απονέμεται στον πρωταθλητή του εθνικού πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου ΗΠΑ/Καναδά (Stanley Cup).  Το κύπελλο είναι μοναδικό, δηλαδή δεν κατασκευάζεται κάθε χρόνο κι από ένα καινούριο, επομένως πρέπει ο υπάλληλος να το φυλάει  από κάθε επίδοξο βάνδαλο ή κλέφτη. Κι επειδή το κύπελλο κάνει και.. ταξίδια, αφού αποτελεί ένα δημοφιλές έκθεμα στον Καναδά, όπου το χόκεϊ επί πάγου είναι εξαιρετικά δημοφιλές, ο φύλακας το ακολουθεί σε κάθε περιοδεία. 
 
 
 
6. Εξεταστής οσμής
dinfo.gr - Τα 12 πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμουΣτα 50 ετών εργαστήρια του Hilltop στο Σινσινάτι οι εξετάσεις οσμής διεξάγονται καθημερινά σε αναπνοή, πόδια, νεογνά γάτας και πάνες. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μία δοκιμή που ακολουθεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την αποτελεσματικότητα των αποσμητικών σώματος.Οι οσμές διακρίνονται σε μία κλίμακα από 1 έως 10 και οι περισσότερες κριτές είναι γυναίκες, καθώς έχουν την ικανότητα να κάνουν λεπτομερέστερες διακρίσεις.

6 σχόλια:

katerina arathymou είπε...

Μάλλον καταλήγω στο δοκιμαστή νεροτσουλήθρων... Τα άλλα μου φαίνονται πολύ....βαρέα και ανθυγιεινά.

Χαρά Μεγαγιάννη είπε...

Πάντως σε αυτά τα επαγγέλματα θα πρέπει να έχουν όλοι βαρέα και ανθυγιεινά γιατί ακόμα και ο δοκιμαστής νεροτσουλήθρων μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά.Οπότε μπορείτε να επιλέξετε τον ξεσκονιστή δεινοσαύρων-που βέβαια δεν περιλαμβάνεται στην λίστα-.Νομίζω τελικά ότι είναι πιο ασφαλές να ξεσκονίζεις τα κόκκαλα του τυραννόσαυρου Ρεξ...

Μαρία-Δέσποινα Β. είπε...

Χαρά σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση αλλά εγώ προσωπικά δε θα "πάρω".θελω να πεθάνω από φυσικό θάνατο και όχι από πτώση τσουλήθρας την ώρα που θα τη δοκιμάζω αλλά ούτε και από την υπερβολική "μπόχα" μιας μασχάλης!Χαχαχα!

Unknown είπε...

Υπάρχουν πάντως και πολύ πιο δύσκολα επαγγέλματα... θα το δεις στην επόμενη ανάρτηση "τα πιο περίεργα επαγγέλματα μερος 2" .

Χαρά Μεγαγιάννη είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και πιο δύσκολα επαγγέλματα...θα το δεις στην επόμενη ανάρτηση ''τα πιο περίεργα επαγγέλματα μέρος 2'' αν και νομίζω ότι αυτή η λίστα δεν θα τελειώσει ποτέ αφού συνέχεια προστίθενται καινούργια επαγγέλματα με μεγαλύτερο δείκτη επικινδυνότητας και δυσκολίας .

Unknown είπε...

Χαχα! Μαζί σου Δέσποινα, αλλά αυτό που μου έκανε τη περισσότερη εντύπωση είναι γιατί ένας άνθρωπος να δοκιμάζει τροφή των ζώων?!