Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

8 Φεβρουαρίου: Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια"

Προβολή ντοκιμαντέρ Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια στο ΠΙΟΠΤο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς προσκαλεί το κοινό στην προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια" (2015 - 58’) του Ανδρέα Αποστολίδη τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, 18:00 στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ με την παρουσία του σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη. Η προβολή εντάσσεται στο μηνιαίο κύκλο προβολών "Ιστορικά Ντοκιμαντέρ Ελλήνων Δημιουργών".

"Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια" (2015 – 58’)
Το ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε με αφορμή την παρέλευση εκατό χρόνων από την έκρηξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, αποτυπώνει τις δραματικές αλλαγές που επήλθαν στη ζωή των κατοίκων στα Βαλκάνια, κατά την περίοδο 1914-18. Ο κινηματογραφικός φακός επικεντρώνεται στους αμάχους, για τους οποίους ο πόλεμος ήταν ιδιαίτερα σκληρός, προοιωνίζοντας τις ακρότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην ταινία, που βασίζεται σε σπάνια κινηματογραφικά ντοκουμέντα και φωτογραφίες από εθνικά αρχεία και συλλογές διαφόρων χωρών, συμμετέχουν επιφανείς ιστορικοί οι οποίοι σχολιάζουν, ερμηνεύουν και αποτιμούν τον Μεγάλο Πόλεμο στα Βαλκάνια.

  • Πού και πότε :
Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, ώρες: 18:00
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς
Διεύθυνση: Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος - Ρουφ  
Εισιτήρια : Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 3418011 (Δευτ.-Παρ: 9:00 - 17:00)

2 σχόλια:

katerina arathymou είπε...

Εξαιρετική πρόταση! Ευχαριστούμε Χαρά. Καλό θα ήταν να το ανακοινώσεις στην τάξη αύριο. Σε πολύ λίγο θα μιλάμε για τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο στην Ιστορία.

Χαρά Μεγαγιάννη είπε...

Θα το φροντίσω να τους το ανακοινώσω αλλά δυστυχώς αυτού του είδους οι εκδηλώσεις γίνονται στην Αθήνα και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση ειδικά τις καθημερινές.Θα ψάξω να βρω αν υπάρχει το ντοκιμαντέρ στο διαδίκτυο