Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Διατροφικά tips απ' όλο τον κόσμο (μέρος β')

  1. Στη Νιγηρία πίστευαν ότι τα παιδιά που τρώνε αυγά, γίνονται κλέφτες. 


 
2. Στη Γαλλία τρώτε αργά. Το βιαστικό θεωρείται αγένεια. 
3.Στην Ιαπωνία, δεν εγκαταλείπουν ποτέ τα ξυλάκια όρθια στο φαγητό. Συνήθως αυτό γίνεται από τις οικογένειες στο σπίτι τους ως προσφορά στους νεκρούς, αλλά στο εστιατόριο θεωρείται προσβολή για τον ιδιοκτήτη.


 
4. Την Ινδία, το Αφγανιστάν και σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο τρώνε το φαγητό, με το δεξί χέρι και όχι με το αριστερό. Το αριστερό χέρι χρησιμοποιείται για τον ατομικό καθαρισμό στην Ανατολή, έτσι ώστε η χρήση του για τα τρόφιμα θεωρείται ακάθαρτη.


 
5. Στη Γαλλία, δεν αφήνουν φαγητό στο πιάτο και αν ζητήσεις ένα κουτί για τα περισσεύματα,  σημαίνει ότι δεν σου άρεσε το φαγητό. 
6. Στη Γερμανία, το μόνο αποδεκτό φαγητό που μπορείς να φας με τα δάχτυλά σου είναι το ψωμί.


 
7. Στο Καζακστάν, όταν θα σερβίρετε το τσάι, θα βάλετε μόνο μισό φλιτζάνι. Μην ζητάτε περισσότερο, επειδή ένα πλήρες φλυτζάνι σημαίνει ότι θέλετε το κράτος να χαθεί!


 
8. Αζερμπαϊτζάν δεν χύνεις το αλάτι, καθώς θεωρείται ότι αυτό οδηγεί σε μια φιλονικία. Αν χυθεί το αλάτι, συνήθως πασπαλίζεις από πάνω με ζάχαρη για την αντιμετώπιση διαμάχης.


 
9.Στην Αίγυπτο, δεν ζητούν αλατιέρα. Θα προσβάλλουν το μάγειρα.


 
10.Στη Γαλλία ποτέ δεν μοιράζονται το λογαριασμό. Είτε πληρώνουν για τα πάντα, ή δεν πληρώνουν καθόλου. Όλα τα άλλα είναι ένα σημάδι υποτιμητικό.

 
11.Στην Εσθονία, φροντίστε να φιλήστε το ψωμί που έπεσε στο έδαφος πριν το πετάξετε.


 
12. Στη Νότια Κορέα, όταν πίνετε κάτι, γυρίστε το κεφάλι σας και κοιτάξτε από την άλλη μεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: