Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

5 πιο μυστηριώδη μέρη και από το τρίγωνο των Βερμούδων (β' μέρος)

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε απαριθμήσει τα πέντε πιο μυστηριώδη μέρη  και από το περίφημο τρίγωνο των Βερμούδων.Τώρα συνεχίζουμε την λίστα μας με τα επόμενα πέντε μέρη που, καλό θα ήταν να τα αποφύγετε στις επόμενες διακοπές  σας, αφού εκεί συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν περίεργα- και το βασικότερο- ανεξήγητα φαινόμενα!

6. Το Πόιντ Πλίζαντ (Point Pleasant)

Η μικρή επαρχιακή πόλη Πόιντ Πλίζαντ  είναι γνωστή  από την ταινία «Ο χρησμός της πεταλούδας». Η υπόθεση ήταν αληθινή, βασισμένη σε περιστατικά που συνέβησαν στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα νεαρό ζευγάρι υποστήριξε ότι είδε  «ένα πλάσμα που έμοιαζε με άνθρωπο, είχε γκρίζο χρώμα, φτερά νυχτερίδας και κόκκινα εκτυφλωτικά μάτια». Tο πλάσμα τούς κυνήγησε, παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητό έτρεχε με 160 χιλ/ώρα!!
Ήταν η πρώτη επίσημη αναφορά στην αστυνομία. Από  το Νοέμβριο του 1966 μέχρι τον Δεκέμβρη του 1967 πάνω από εκατό διαφορετικοί κάτοικοι υποστήριξαν ότι συνάντησαν  το... πλάσμα. Μαρτυρίες για περίεργους εκκωφαντικούς ήχους,  σφυρίγματα, παρεμβολές στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, ανεξήγητη πτώση της τάσης του ρεύματος, συνόδευαν τις θεάσεις .
Η ιστορία κράτησε  έναν χρόνο, ενώ ερευνητές, κυνηγοί φαντασμάτων, δημοσιογράφοι άρχισαν να συρρέουν. Η περίπτωση θα είχε  ξεχαστεί, αν δεν είχε συνδεθεί με ένα τραγικό γεγονός. Στις 15 Δεκεμβρίου το 1967, η γέφυρα Σίλβερ Μπριτζ, που ένωνε την πόλη με την υπόλοιπη πολιτεία  κατέρρευσε ενώ ήταν γεμάτη από διερχόμενα αυτοκίνητα, οδηγώντας στον θάνατο 46 ανθρώπους. Τις δραματικές στιγμές, πολλοί υποστήριξαν πως είδαν δυο φωτεινά κόκκινα σημάδια πάνω  από την γέφυρα. «Ήταν τα μάτια του Μόθμαν», είπαν και πίστεψαν πως η παρουσία του  είχε άμεση σχέση με το γεγονός! Ο Mothman, έχει το δικό του άγαλμα του στο Point Pleasant και πολλές πιθανές εξηγήσεις: εξωγήινοι, μεταλλαγμένοι, χωροχρόνος κτλ. Oι  εμφανίσεις σταμάτησαν με την κατάρρευση της γέφυρας Silver .


7. Το τρίγωνο του Μίτσιγκαν

Το τρίγωνο του Μίσιγκαν (Michigan Triangle)βρίσκεται στη μέση της λίμνης Μίσιγκαν. Από τον 19ο αιώνα έχουν καταγραφεί στην περιοχή μια σειρά ανεξήγητων ναυαγίων και αεροπορικών ατυχημάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πλοία ή τα αεροπλάνα , δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μερικά από τα πιο διάσημα περιστατικά είναι:
 Στις 28 Απριλίου του 1937, ο Κάπτεν Τζορτζ Ρ. Ντόννερ πηγαίνοντας με το πλοίο του στην Ουάσινγκτον πέρασε από το τρίγωνο. Εξαντλημένος, αποσύρθηκε στην καμπίνα του, αφήνοντας το δεύτερο καπετάνιο. Περίπου τρεις ώρες αργότερα, όταν ο υποπλοίαρχος πήγε να τον ξυπνήσει ο Ντόννερ δεν ήταν στην καμπίνα του. Αν και το έψαξαν παντού,  δεν βρέθηκε ποτέ.
Πτήση 2501: Στις 23 Ιουνίου του 1950, η πτήση 2501 των Βορειοδυτικών Αερογραμμών πετούσε από τη Νέα Υόρκη προς τη Μινεάπολις μεταφέροντας 58 επιβάτες. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, όταν το αεροσκάφος έφτασε κοντά στο Σικάγο άλλαξε πορεία και πέρασε πάνω από τη λίμνη. Γύρω στα μεσάνυχτα, ο  πιλότος Lind ζήτησε την άδεια να κατέβει από τα 3500 πόδια στα 2500 , χωρίς  να προσδιορίσει το λόγο. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία. Στις 24 Ιουνίου η λίμνη «χτενίστηκε» από την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό, ενώ συμμετείχαν και δύτες. Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος, ούτε συντρίμμια,  ούτε πτώματα, μόνο  το ημερολόγιο του αεροπλάνου που επέπλεε στην επιφάνεια της λίμνης.


8. Το San Luis Valley

Το San Luis Valley, στο νότιο Κολοράντο, είναι μια περιοχή όπου οι εμφανίσεις ΑΤΙΑ και οι ακρωτηριασμοί ζώων είναι κάτι τόσο συνηθισμένο που ώθησε μια γυναίκα, τη Judy Messoline, να δημιουργήσει ένα παρατηρητήριο UFO στο κτήμα της. Από το 2000  μέχρι σήμερα  έχει καταγράψει πάνω από 50 εμφανίσεις UFO.
Οι ιστορίες εμφάνισης των ακρωτηριασμένων ζώων  άρχισαν το 1967, με ένα άλογο που ονομάζονταν Snippy και βρέθηκε  με το μυαλό και τα οστά του λαιμού της να λείπουν. Από τότε, εκατοντάδες ανεξήγητοι ακρωτηριασμοί ζώων έχουν συμβεί. Χαρακτηριστικό όλων ότι δεν έχει βρεθεί  ούτε ένα ίχνος αίματος αλλά και ότι οι ακρωτηριασμοί έχουν γίνει με χειρουργική ακρίβεια, νύχτα σε υγιέστατα ζώα. 


9. Το Τρίγωνο του νοτιοδυτικού Vermont

Άλλο ένα Τρίγωνο! Αυτό βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Vermont, και είναι η περιοχή μια σειράς εξαφανίσεων μεταξύ του 1945 και του 1950. Μεταξύ αυτών:
Ο 75χρονος Middie Rivers βρίσκονταν στο δάσος με μια ομάδα κυνηγών στις 12 Νοεμβρίου του 1945. Ξαφνικά αποκόπηκε από την ομάδα και χάθηκε.
Η Paula Welden, μια 18χρονη δευτεροετής φοιτήτρια  η οποία έκανε πεζοπορία, την 1η Δεκεμβρίου του 1946. Δεν επέστρεψε ποτέ.
Ακριβώς 3 χρόνια αργότερα, την 1η Δεκεμβρίου του 1949,  ο James E. Tetford έπαιρνε το λεωφορείο για το σπίτι του επιστρέφοντας από επίσκεψη. Μάρτυρες τον είδαν να μπαίνει στο λεωφορείο, αλλά όταν έφτασε στον προορισμό του, δεν υπήρχε πουθενά. Οι αποσκευές ήταν ακόμα στο λεωφορείο.
Ο οκτάχρονος Paul Jepson εξαφανίστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1950.
Αν και οι θεωρίες αφθονούν, με κυριότερες τον bigfoot, τους εξωγήινους και τους μανιακούς δολοφόνους.


10. Το Τρίγωνο του Bridgewater

Το Τρίγωνο του Bridgewater είναι μια περιοχή περίπου 200 τετρ. μιλίων στη Νοτιοανατολική Μασαχουσέτη, νότια της Βοστόνης. Δίχως αμφιβολία , μοιάζει πιο ανατριχιαστικό από όλα τα τρομακτικά μέρη που γνωρίζετε.
Στη περιοχή υπάρχουν θεάσεις παράξενων προϊστορικών ζώων. Από το 1970 έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για ψηλά, τριχωτά, πιθηκοειδή πλάσματα, γιγάντιων πουλιών και πτεροδάκτυλων. Το 1976 υπήρξε μια αναφορά ενός ανθρώπου που είδε ένα γιγαντιαίο, φάντασμα σκύλου με κόκκινα μάτια και σχισμένο λαιμό.
Εκτός από τα φαντάσματα, οι αναφορές ακρωτηριασμένων ζώων είναι ένα συχνό φαινόμενο  (αγελάδες κυρίως και μοσχάρια). Η πρώτη αναφορά για εμφάνιση UFO στο τρίγωνο του Bridgewater χρονολογείται το 1760 ως «σφαίρα φωτιάς». Από τότε υπήρξαν θεάσεις ανεξήγητων αντικείμενων στον ουρανό, συμπεριλαμβανομένων και παράξενων μαύρων ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: