Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η επίσκεψη της τάξης μας στο μουσείο Κανελλοπούλου στην Πλάκα

Στις 26 Φεβρουαρίου η τάξη μας, με την συνοδεία των φιλολόγων κ. Μεσσάρη και κ. Συρμαλάκη, επισκέφτηκε το μουσείο Κανελλοπούλου που βρίσκεται στην Αθήνα και ειδικότερα στην Πλάκα. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να γνωρίσουμε μέσω ενός διαδραστικού προγράμματος τον κόσμο του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Το συγκεκριμένο Ίδρυμα έχει ως προτεραιότητά του την προβολή της ελληνικής τέχνης, τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, την προαγωγή της εκπαίδευσης. Το ενδιαφέρον ήταν, ότι στην συγκεκριμένη  επίσκεψη, δεν άκουγες με τις ώρες τον αρχαιολόγο-ιστορικό να σου εξηγεί, κάτι το οποίο κάνει το ακροατήριο να πλήξει και να δυσκολεύεται να παρακολουθήσει. Αντιθέτως μας υποδέχτηκαν εγκάρδια δύο πολύ ευγενικές κυρίες - οι οποίες ήταν οι υπεύθυνες του προγράμματος -  που όχι μόνο δεν μιλούσαν ακατάπαυστα, αλλά ζητούσαν συνεχώς και με επιμονή και την δική μας συμμετοχή στην συζήτηση, χωρίς βέβαια να απαιτούνται οι ιστορικές γνώσεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα ήταν διαδραστικό, γεγονός που από την πρώτη στιγμή κίνησε το ενδιαφέρον μας. Επιπροσθέτως, εκτός από τις προβολές που παρακολουθήσαμε και τις συζητήσεις μας που είχαν σχέση με το αρχαίο ελληνικό θέατρο, πραγματοποιήσαμε και ένα θεατρικό δρώμενο που αφορούσε την επιλογή ενός ηθοποιού από τον ποιητή της τραγωδίας (φωτογραφίες ακολουθούν). Μετά την επίσκεψή μας στο Μουσείο, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και μια βόλτα στην περιοχή της Πλάκας, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία χάρη στον καθαρό ουρανό να την απολαύσουμε περιδιαβαίνοντας στα γραφικά δρομάκια της περιοχής.

Εμείς μαζί με τις καθηγήτριες μας

Θαυμάζοντας την αρχαία ρωμαϊκή αγορά
Κοιτάζοντας τον λόφο της Ακρόπολης

Μαθαίνοντας για την προέλευση του αρχαίου θεάτρου..
Μελετώντας νεότερους ηθοποιούς

Απαγγέλοντας την αρχαία τραγωδία
Η Μαρία Δέσποινα ακούει προσεκτικά τις οδηγίες! 


Ξεκινούν οι ερωτήσεις στους υποψήφιους ηθοποιούς
Οι ηθοποιοί που προσπαθούν να μάθουν τις πληροφορίες

Ο ποιητής παίρνει συνέντευξη από έναν ηθοποιό της αρχαιότητας

                     

   

                   
                             Καλωσορίζοντας την άνοιξη ...κάτω από μια ανθισμένη αμυγδαλιά


Ο δρόμος της επιστροφής ...


Χαζεύοντας τους  διάφορους μουσικούς

2 σχόλια:

katerina arathymou είπε...

Τι όμορφα φωτογραφικά στιγμιότυπα!!! Μπράβο, κορίτσια, για τη μετάδοση των πληροφοριών, αλλά και για την απόλαυση των στιγμών!

Unknown είπε...

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία! Και με το διαδραστικό "παιχνίδι" μάθανε περισσότερα πράγματα για το αρχαίο μέχρι και το σύγχρονο θέατρο απολαμβανοντας το πρόγραμμα!