Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

ΜαΞ, Cohen-Scali Sarah - Ένα βιβλίο για το ναζισμό

Μαξ
Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Cohen - Scali Sarah
Μεταφραστής : Κοντολέων Άννα

Ηλικία:15+

Βραβείο μετάφρασης
----------------------------------------------------
19 Απριλίου 1936. Μεσάνυχτα σχεδόν. Θα γεννηθώ ακριβώς σε ένα λεπτό. Θα έρθω στον κόσµο στις 20 Απριλίου. Ανήµερα των γενεθλίων του Φύρερ µας. Θα είµαι έτσι ευλογηµένος από τους γερµανικούς θεούς και θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπό µου τον πρωτότοκο της ανώτερης φυλής. Της άριας φυλής. Αυτής που στο εξής θα κυριαρχήσει στον υπόλοιπο κόσµο. Είµαι το παιδί του µέλλοντος. Έχω συλληφθεί χωρίς αγάπη. Χωρίς Θεό. Χωρίς νόµο. Χωρίς τίποτε άλλο παρά δύναµη και οργή. Θα δαγκώνω αντί να πιπιλάω. Θα ουρλιάζω αντί να κλαψουρίζω. Θα µισώ αντί να αγαπώ. Χάιλ Χίτλερ!

------------------------------------------
Ο Μαξ είναι το τέλειο πρωτότυπο του προγράµµατος «Λέµπενσµπορν*», το οποίο έθεσε σε εφαρµογή ο Χίµλερ. Γυναίκες επιλεγµένες από τους ναζί φέρνουν στον κόσµο καθαρούς εκπροσώπους της άριας φυλής, µια ιδανική νέα γενιά που προορίζεται να αναγεννήσει τη Γερµανία και µετά όλη την κατεχόµενη από το Ράιχ Ευρώπη. 

(*Λέμπενσμπορν: Ήταν ένα πρόγραμμα ευγονικής που εμπνεύστηκε και έθεσε σε εφαρμογή το 1935 ο Χάινριχ Χίμλερ. Σκοπός του ήταν η αναπαραγωγή της Άριας φυλής. Πρόκειται για ένα από τα φρικτότερα και λιγότερο γνωστά εγκλήματα της ναζιστικής ιδεολογίας.)
nazi_nurses3 
Δημιουργώντας την Άρια φυλή στο Λέμπενσμπορν

------------------------------------------
Ένα βιβλίο-σταθµός, εξαιρετικά τεκµηριωµένο, που µιλάει µε διαφορετικό τρόπο για τον ναζισµό. Ένα συγκλονιστικό ανάγνωσµα, από το οποίο δεν µπορεί κανείς να βγει αλώβητος.Δεν υπάρχουν σχόλια: